“Énekelj úgy, ahogy beszélsz!”

Eddigi pályám során több zenekar fő- és háttérénekese voltam. Ezalatt az idő alatt számos műfajban énekeltem és nagy tapasztalatra tettem szert.

6 éves korom óta énekelek és zongorázom, több énektanártól tanultam sokféle technikát, hangképzési módszert, melyek alapján rátaláltam a saját hangomra.
A Zeneakadémián szereztem jazzénekes előadóművész és tanár diplomámat, és jelenleg már magam is egy főiskola, a Vienna Konservatorium tanára vagyok.
2003 óta ismerem és használom Seth Riggs Speech Level Singing (SLS) módszerét, amit többek közt Stevie Wonder, Natalie Cole, Luther Vandross, Prince, Ray Charles és Michael Jackson is használt.
A SLS technikát beépítettem a tematikámba, ezt egészítettem ki eddigi tapasztalataimmal.
Azt vallom, hogy a természetes beszédhangunk nem térhet el nagyban az énekhangunktól, erre tanítom növendékeimet. Természetes hangot képzünk egyénre szabott módszerrel.

“Amióta Klári megismertette velem Seth Riggs módszerét, sokkal könnyebben éneklek, több órán keresztül sem fárad el a hangom.” Szolnoki Péter (BON-BON)

“Vannak akik azt vallják, nem kell mindenkinek énekelnie. Vagyis aki nem rendelkezik az énekléshez szükséges képességekkel, az inkább bele se kezdjen. Én, tisztában lévén hangi adottságaimmal ezt magamra vettem. Klári viszont bebizonyította, hogy van remény. Módszerének segítségével, egy picit magabiztosabb vagyok. Lassan kezdem megérezni, hogyan használjam megfelelően a hangomat. De ez csak az út eleje.” Farkasházi Réka

Hangképzés személyre szabottan

Jazz-énekoktatás:
jazz standard repertoár, prozódia, témavariációk, improvizáció, scat fejlesztése, frazeálás kezdőtől haladóig.

Pop énekoktatás:
dalok kidolgozása, frazeálás, hajlítások, prozódia kezdőtől haladóig.

Zeneelmélet oktatás:
hallásfejlesztés, szolfézs és jazz-elmélet oktatás egyénre szabottan.
jazz konzervatóriumi, jazz főiskolai felvételire felkészítés