Hajdu Klára Quartet

„…a Hajdu Klára Quartet játéka azért különlegesen becses számomra, mert itt érhető tetten az a mára már majd’ elfelejtett játékmód, amelyben a melódia sincs száműzve, miközben az egész produkció abszolút korszerű és még swingel is.”

/Jazzma.hu – Márton Attila/

A Hajdu Klára Quartet 15 éve a jazz szakma elismert zenekara. Eddig négy lemezük jelent meg, melyeket mind a szakma, mind a közönség rajongó elismeréssel fogadott és kettő ‘Fonogram’ jelölt lett. Dalaikat a magyar jazz csatornák mellett Európától Mexikóig pörgetik a rádiók, és több mint 30 országban streamelik a hallgatók. Minden eddigi albumuk elérhető a japán lemezboltok polcain.
2013-ban jelent meg a Hajdu Klára Quartet első, ‘Come with Me’ című nagylemeze, melyen Klára szerzőként is debütált. Saját szerzemények mellett többségben kortárs jazz darabok szerepelnek az albumon, illetve 1-1 pop, jazz standard és népdal feldolgozás is helyet kapott a repertoárban.

A 2015-ben megjelent ‘Plays Standards Dedicated to Chet Baker’ című második lemezüket, melyen Fekete-Kovács Kornél vendégszerepelt, 2017 elején „Az év hazai jazz albuma” kategóriában Fonogram-díjra jelölték.

A pandémia alatt Klára újabb dalokat és szövegeket szerzett, így a quartet 2020-ban rögzítette 3. ‘Journey’ c. lemezét, melyet nem sokkal a megjelenés után megrendelt egy Japán kiadó, így már ott is elérhetik a rajongók. Illetve pár hónappal a megjelenés után ez az album is Fonogram jelölést kapott „Az év hazai jazz albuma” kategóriában.

A lemezhez forgatott ‘Ígéret’ című videóklipet beválogatták a Magyar Klipszemlére, szinte egyetlen jazz előadóként.

2022 tavaszán megjelent a ‘Fúvom az énekem’ című albumuk, melyen Klára kedvenc magyar népdalai hallhatóak a quartettől megszokott hangzásban. A dalok hangszereléseit Klára ötletei alapján, az énekesnő és párja, Szakonyi Milán illetve Cseke Gábor készítették. A zenekar vendége ezúttal a Kossuth-, és Liszt Ferenc-díjas klarinétos, szaxofonos, Borbély Mihály.

A zenekar 2023 tavaszán a Müpában ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját fantasztikus vendégekkel, Borbély Mihály fúvós hangszereken, Fekete-Kovács Kornél trombitán és Szakonyi Milán különleges énekhangján és gitáron csatlakozott a quartethez.

 

Hajdu Klára – ének

Cseke Gábor – zongora

Soós Márton – nagybőgő

Richter Ambrus – dob

Privát eseményre kérj árajánlatot!