Rólam

„Ahogyan ez a lány énekel… az jutott eszembe róla, hogy az énekesmadarak ilyenek. Igen, úgy énekel, mint a madarak, azzal a természetességgel, azzal a könnyedséggel, egyszerűen csak árad belőle a dal, és azért szól minden olyan kristálytisztán, mert a dal úgy van, és nem lehet másképpen énekelni.”

/Jazzma.hu – Egervári Gábor/

„…Klára minden adottsággal rendelkezik, ami egy jazzénekesnőnél fontos. Szép a hangja, amivel remekül tud bánni. Érzelmesen, de nem érzelgősen énekel, szövegmondása világos, scattelése ízléses és visszafogott. Kellemes habitussal bír, könnyen és természetesen kommunikál a közönséggel és zenésztársaival. Az már csak a „hab a tortán”, hogy kompozíciói és angol nyelvű dalszövegei is mennyire magas színvonalúak…”  

/Jazzma.hu – Márton Attila/

 

Hajdu Klára a hazai jazz élet kiemelkedő énekes-dalszerzője, és egyik legelismertebb énektanára. A jazzportálok szerkesztői és olvasói több alkalommal is az év énekesnőjének választották. Fellépett már Európa és USA számos nagyvárosának klubjaiban és fesztiváljain. Majdnem egy évtizedig énekelt a népszerű kétszeres ‘Fonogram-díjas’ és aranylemezes Balázs Elemér Grouppal. 

Saját quartetje 15 éve a jazz szakma elismert zenekara. Eddig négy lemezük jelent meg, melyeket mind a szakma, mind a közönség rajongó elismeréssel fogadott és kettő ‘Fonogram’ jelölt lett. Dalaikat a magyar jazz csatornák mellett Európától Mexikóig pörgetik a rádiók, és több mint 30 országban streamelik a hallgatók. Minden eddigi albumuk elérhető a japán lemezboltok polcain.

2010 óta jelennek meg saját nevével fémjelzett kiadványai.

Klárára dalszerzőként is felfigyelt a szakma, mikor ‘You’re Gonna Rise’ című szerzeményét – melyet férjével, Szakonyi Milánnal hangszerelt – „A Dal2019″ szakmai zsűrije beválogatta a legjobb 30 közé. Milánnal azóta is rendszeresen alkotnak és koncerteznek közösen az egyre népszerűbb akusztikus kettősükkel.